Bark

Bark er et naturprodukt som ofte brukes til dekke over jord rundt trær og planter, i skråninger, blomsterbed eller andre steder man ønsker
å redusere vekst av ugress og vedlikehold.

Hos oss kan du kjøpe bark i løsvekt. Hent selv hos oss, eller få den tilkjørt hjem til deg. Vi har et bredt sortiment av forskjellige typer
jord, kompost og gjødsel i sekk.

Ta kontakt for priser og ytterligere informasjon.

Litt informasjon

Hvorfor skal du legge ut bark?

Bark bidrar til å hemme ugressvekst og dermed redusere tiden og pengene du må bruke på luking og sprøytemidler. Bruk av en slik naturressurs er miljøvennlig og du sparer vann som følge av at barken holder godt på fuktigheten under seg. Resultatet blir en pen og lettstelt hage, samtidig som du får den deilige skogslukta rett utenfor husveggene.

Forskjellige størrelser

Toppbark/dekkbark er en litt grovere (8-40mm) type som er best egnet for å holde ugresset unna. Ønsker du en litt finere variant, er Prydbark (0-8 mm) godt egnet til mindre bed. Det er derimot viktig å huske på at Prydbarken omdannes fortere til jord fordi den har finere fraksjon. Jo grovere bark, jo lengere levetid og bedre vern mot ugress.

Bark mot ugress

Mange tror at bark dreper ugresset. Det stemmer ikke. Barken hemmer nye ugressfrø fra å feste seg til et barkbed på grunn av den tørre og relativt store overflaten som barken har i forhold til jord. Hvis du har mye ugress fra før av, må du grovluke, legge på barkduk og så legge barken på toppen. Bruker du barkduk kan du redusere barktykkelsen fra 10 cm til ca. 5-7 cm. Har du planter eller busker der fra før, lager du bare ett snitt i barkduken og “trer” den inn på bedet. Husk at barkduken slipper igjennom lys, så den må være tildekket for at den skal gjøre nytten sin.

Som alt annet organisk materiale omdannes barken til jord over tid. Vi anbefaler at det legges på et tynt lag, ca. 2-3 cm, med bark hvert år på belagte områder. Flerårige planter som står i barkbelagte områder bør punktgjødsles kun der plantene står. Da får vekstene mer næring og barken holder seg lengre.